Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na kole z Květnice do Vlašimi

4. 8. 2013

Z Květnice do Vlašimi asi 65 km, převýšení jak na Sněžku, doba jízdy na kole asi 8 hodin (plus dvě hodiny vlakem, a 10 km z nádraží v Uhříněvsi navrch)... odjezd po sedmé ráno, návrat kolem půl šesté večer.

No celkem mazec... Z Květnice po silnici do Škvorce, pak lesem na Doubek, rozhledna Skalka, Jevany, Penčice, spousta vesniček, které si názvem už nepamatuju, šílený krpál do Sázavy a pak ze Sázavy, kolem Českého Šternberka údolím řeky Sázavy a Blanice až do Vlašimi. Pak lokálkou do Benešova a panťákem do Uhříněvsi nebo Kolovrat. Mezitím spousta úžasných sjezdů a pekelných výjezdů (někdy spíš výšlapů), protože jsem zvolila krkolomější turistickou značku místo silnice. Jen to značení by mohlo být lepší, občas jedna značka na půl km není problém! A není nad to sjet kopec a zjistit, že jsem jinde, něž bylo v plánu. GPS jsem neměla, jen mapu z internetu.

Ale když už jsem udala děti k babičce... pro ty by to fakt nebylo.

A komu by se to zdálo málo, může přidat 9 km a pořádný výšlap na Velký Blaník. Tam už jsem jednou vyjela, ale z druhé strany, a před dost lety... Teď po těch průtržích vypadaly některé cesty spíš jako vyschlé koryto potoka, takže se moc nedalo nahoru ani dolů. A Vlkaňák nikomu nepřeju, příště to raději objedu po silnici!

mapu dopřipravím