Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýlet po břehu Labe

7. 10. 2011

Zaparkovali jsme v  Lázních Toušeň na parkovišti u řeky (z Květnice cca 20 min. jízdy autem). Po levém břehu Labe je vybudovaná úplně nová cyklotrasa s asfaltovým povrchem vhodným i pro bruslaře (na podzim pozor na listy).

Cestou do Brandýsa (asi 4,5 km po rovince) potkáte dvě odpočívadla a minihřišťátky a dva "mluvící stojany s klikou".

asfalt  1 odpočívadlo2 odpočívadlo

 

 

 

 

V Brandýse se po provizorní lávce dostanete přes Labe. Dále cesta vede po značené trase parkem a okrajovými částmi Staré Boleslavi, přes takovou honostnou lesní čtvrť. Pak spíše lesem, po pěšinkách. Tento úsek není příliš vhodný pro cyklopřívěsy, i když by se to asi dalo zvládnout. Pocitově je to celé z kopce. Obráceně by se to jelo dozajista hůř! Našim klukům ten lesní terén vyhovoval, a prý byl lepší než ta rovná asfaltka...Cesta už nevede podle Labe, ale je členitější, spíš ve stínu.

v lese

 

 

 

 

Posledním úskalím celé trasy je překonání lanového mostu v Toušeni (s cyklopřívěsem bych po těch schodech lézt nechtěla).

Celá trasa by se podle mého dala projet za hodinku a půl, nám to trvalo skoro čtyři hodiny, ale stálo to za to. Nikdy bych nečekala, že to kluci ve svých 3,5 letech zvládnou. "To je tak, když se ženská blbě koukne do mapy..."

západ

 

 

 

 

Celkový dojem: Úžasné..., byl i nádherný západ slunce... (příště zkusíme úsek z Brandýsa do Kostelce)

 

 

 

mapa

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cyklovýlet Toušeň - Brandýs n.L.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář