Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okolo Škvorecké obůrky - asi 9,5 km

25. 5. 2017

Od květnického rybníka k čističce, pak po louce přes haldu, u prasečáku do lesíka, dál po pěšině podél silnice, přeběhnout Českobrodskou a lesem podél silnice do Úval. U školky to stočit dolů, kolem baru Flash znovu přes Českobrodskou. Pak následuje nejhezčí úsek po naučné stezce Škvorecká obora–Králičina. Přes býv. hrad Skara a podél Výmoly, Květnické studánky a "japonské usedlosti" zase k haldě (dle sil ještě nahoru) a pak zase zadem přes louku kolem čističky (po panelovce) a psí a "indiánské" stezce na louku za mlýnem. A domů.

Běh tak na hodinku, na kole taky krásné (supr na večer), ale pro trošku zdatnější cyklisty. S kočárkem nelze, kolem Výmoly je to úzké. Nedoporučovala bych ani cyklosedačku, ale dá se to zvládnout. Doufám, že odteď tam nebude nával :-)))

Tip: protáhněte si cestu do Úval na náměstí a zaskočte na pizzu nebo do cukrárny, máte pro děti cíl a pro vás motivaci. Dokonce i o víkendu jezdí asi 4x za den autobus, tak můžete jednu půl cesty vozem. Je to přesně 5 km – pak doporučuji jít Králičinou (značeno pouze plechovými zelenými šipičkami - nic moc).

skvorecka-obora---9-2-km.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář